Egyéb érdekességek...rólam

2013. november 17., vasárnap

Sokmagos, sárgarépás bagett sonkás, zsályás csirkemáj pástétommal...


Sokmagos, sárgarépás bagett sonkás, zsályás csirkemáj pástétommal...



... laktóz,- glutén-, és cukormentes.




150 g sárgarépát finomra reszelek. Összekeverem 4 nagyobb tojással, 200 g finomra őrölt mandulával, 4 dkg finomra őrölt kókuszreszelékkel, 1 púpozott kk. Himalája sóval, 2 tk. szódabikarbónával, 1 tk. citromlével, 2 ek. lenmaggal, 3 dkg szezámmaggal, 1,5 ek. napraforgó maggal és 1,5 ek. tökmaggal.



A bagett sütőformámat kibélelem sütőpapírral, és egy kanál segítségével beletöltöm a masszát. A kezemmel közben formázom. 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.




Zsálya a kertből...




A pástétomhoz finomra vágok 2 nagy fej vöröshagymát, 4-5 gerezd fokhagymát, 10-12 nagyobb zsályalevelet. 500 g csirkemellfilét, 1,5 kg csirkemájat, 450 g füstölt feketeerdei sonkát felkockázok. Kacsazsíron megpirítom a hagymát, fokhagymát, zsályát. Hozzáadom a húst és a sonkát. Addig pirítom, míg a hús 3/4-éig át nem puhul, ekkor adom hozzá a májat. Ha a máj megpuhult (de még halvány rózsaszín a belseje), Himalája sóval és borssal ízesítem. A masszát kb. 0,5 dl mandulatejszín hozzáadásával leturmixolom, végül tégelyekbe töltöm és kacsazsírral légmentesen lezárom.




 ... a bagettet felkarikázom pástétommal és lilahagymával kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése