Egyéb érdekességek...rólam

2013. november 1., péntek

Citromos csirkecombok...

Citromos csirkecombok...




... karfiolrizzsel, salátával.


... a citrom és a hús kitűnő páros. Csirke helyett más húsfélékkel is érdemes kipróbálni.




Kacsazsírt összekeverek 3-4 gerezd zúzott fokhagymával, Himalája sóval, borssal, citromillatú és sima kakukkfűvel. Alaposan bedörzsölöm vele a csirkecombokat. A hús mellé szórok 2 fej fokhagymát, héjastól, néhány szem olajbogyót (ami nem tejsavas erjesztésű), és egy kisebb citromot, felkarikázva, félbe vágva. Meghintem még egy kevés borssal, sóval, kakukkfűvel, aláöntök egy kevés vizet, majd az ételt 190°C-on sütöm kb. 1 órán át. Ha megpuhult a hús, meghintem frissen vágott petrezselyemmel, egy kevés kakukkfűvel. Szórok még mellé olajbogyót és citromkarikákat. Karfiolrizzsel és salátával ettük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése