... füstölt feketeerdei sonkával, brie sajttal, salátával.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 2,25 dl teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2,25 dl tönkölybúza liszt
- 1 kk. sütőpor (opcionális)
- 1 tk. tengeri só
- 0,5 dl olívaolaj
- kb. 2,5-3 dl meleg víz
továbbá:
- füstölt fekete erdei sonka
- brie sajt
- vegyes saláta
- házi majonéz
... vagy ízlés szerint bármi más.
Elkészítése:
A fenti hozzávalókból ruganyos, nem ragadós, de nyújtható tésztát gyúrok. A vizet fokozatosan adom hozzá, közben figyelem az állagát. 15 percet pihentetem, letakarva. 8 részre osztom. Alaposan belisztezett gyúródeszkán 2 mm vékony körré nyújtom, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütöm. Kb. 1-1 percig oldalanként. Amikor a tortillák megsültek, vékonyan lekenem őket olívaolajjal. Tiszta konyharuhával letakarva hagyom őket kihűlni.
A töltelék ezúttal vegyes saláta, házi majonéz, szeletelt brie sajt és füstölt fekete erdei sonka volt.
Ihlet: Fűszer és lélek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése