Egyéb érdekességek...rólam

2013. február 24., vasárnap

Tortilla...




... füstölt feketeerdei sonkával, brie sajttal, salátával.


Hozzávalók:


 a tésztához:


  • 2,25 dl teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2,25 dl tönkölybúza liszt
  • 1 kk. sütőpor (opcionális)
  • 1 tk. tengeri só
  • 0,5 dl olívaolaj 
  • kb. 2,5-3 dl meleg víz


továbbá:


  • füstölt fekete erdei sonka
  • brie sajt
  • vegyes saláta
  • házi majonéz


... vagy ízlés szerint bármi más.


Elkészítése:



A  fenti hozzávalókból ruganyos, nem ragadós, de nyújtható tésztát gyúrok. A vizet fokozatosan adom hozzá, közben figyelem az állagát. 15 percet pihentetem, letakarva. 8 részre osztom. Alaposan belisztezett gyúródeszkán 2 mm vékony körré nyújtom, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütöm. Kb. 1-1 percig oldalanként. Amikor a tortillák megsültek, vékonyan lekenem őket olívaolajjal. Tiszta konyharuhával letakarva hagyom őket kihűlni.  

A töltelék ezúttal vegyes saláta, házi majonéz, szeletelt brie sajt és füstölt fekete erdei sonka volt.


Ihlet: Fűszer és lélek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése