... édes tejföllel.
... ha ránk tör egy kis édesség utáni vágy.
Hozzávalók:
- 4 nagyobb alma
- 10 ek. liszt (nálam teljes kiőrlésű)
- fél mokkáskanál sütőpor
- egy mokkáskanál nyírfacukor
- ízlés szerint őrölt fahéj
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- nagy csipet só
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- szódavíz vagy buborékos ásványvíz
a sütéshez:
- olaj
a tálaláshoz:
- édes tejföl
Elkészítése:
Az almákat megpucolom, karikákra vágom, a közepükből eltávolítom a magházat. A tészta hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítek: a liszthez hozzákeverem a sütőport, a tojásokat, a tejet, a sót, a nyírfacukrot, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és csomómentesen elkeverem, ha kell, buborékos vízzel apránként hígítom. Az almaszeleteket a sűrű masszába forgatom, és forr,ó bő olajban aranybarnára sütöm. Papírtörlőre szedem, majd édes tejföllel (vagy lekvárral, vagy vaníliasodóval) tálalom.
Forrás: Szamóca: Bundás alma
... és egy kis zene: Ludovico Einaudi:Una Mattia
... abszolút kedvenc!
A mi kedvencunk is de igy tejfollel meg nem talaltam!
VálaszTörlés