French toast... |
... azaz édes bundáskenyér lazulós hétvégi reggelekre.
... fahéjjal, mézzel és szederrel.
Hozzávalók:
- 4 vastag szelet szikkadt kenyér vagy édes kalács
- 4 egész tojás
- egy csipet tengeri só
- 1 tk. méz
- 1 kk. őrölt fahéj
- 2 ek tejszín (vagy tej)
a sütéshez:
- egy kevés vaj!
a tálaláshoz:
- méz
- szeder vagy más gyümölcs
Elkészítése:
A
kenyérből vágok négy szép vastag szeletet, majd minden szeletet
megfelezek. A héját nem vágom le, mert imádom, ahogy pirulva ropog a
fogam alatt. A tojásokat egy csipet sóval, a mézzel, a fahéjjal és a tejszínnel felverem.
Megmártom benne a szeletek mindkét oldalát, és legalább 10 percig
hagyom, hogy alaposan magukba szívják a folyadékot. Serpenyőben kevés
vajat hevítek, és közepes lángon pirosra sütöm a bundáskenyereket. Mézzel és gyümölcsökkel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése