Egyéb érdekességek...rólam

2013. február 10., vasárnap

French toast...

French toast...



... azaz édes bundáskenyér lazulós hétvégi reggelekre.


... fahéjjal, mézzel és szederrel.


 Hozzávalók:



  • 4 vastag szelet szikkadt kenyér vagy édes kalács
  • 4 egész tojás
  • egy csipet tengeri só 
  • 1 tk. méz
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 2 ek tejszín (vagy tej)


a sütéshez:


  • egy kevés vaj!


a tálaláshoz:


  • méz
  • szeder vagy más gyümölcs


Elkészítése:




 
A kenyérből vágok négy szép vastag szeletet, majd minden szeletet megfelezek. A héját nem vágom le, mert imádom, ahogy pirulva ropog a fogam alatt. A tojásokat egy csipet sóval, a mézzel, a fahéjjal és a tejszínnel felverem. Megmártom benne a szeletek mindkét oldalát, és legalább 10 percig hagyom, hogy alaposan magukba szívják a folyadékot. Serpenyőben kevés vajat hevítek, és közepes lángon pirosra sütöm a bundáskenyereket. Mézzel és gyümölcsökkel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése