Egyéb érdekességek...rólam

2013. február 17., vasárnap

Citromos, mákos palacsinta...


Citromos, mákos palacsinta...



... málnalekvárral.



Hozzávalók:


  • 30 g fehér tönkölybúza liszt
  • 25 g darált mák
  • 55 g tk. tönkölybúza liszt
  • 60 g zabliszt
  • 1/4 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 3 nagyobb méretű tojás
  • kb. 3,5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja


a tálaláshoz:


  • málnalekvár


Elkészítése:



A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A tésztából merőkanálnyi adagokat veszünk, és kiolajozott serpenyőben - a szokásos módon - közepesen vastag palacsintákat sütünk. A palacsintákat megkenjük málnalekvárral, felcsavarjuk, és még melegen, gyorsan megesszük...



Nosztalgia:








Könyvajánló:






"Ez a tanulság: Ha nem találod a kincset, ne türelmetlenkedj. Bérbe vettél egy boltot a bazárban, és a kincs ott van valahol a boltban. Amíg a tied a bolt, nem kell kapkodnod, de találd meg, mielőtt lejár a bérlet! Ha máshogy nem megy, forgass fel mindent!"

(Horváth Viktor: Török tükör)


1 megjegyzés: