Citromos, mákos palacsinta... |
... málnalekvárral.
Hozzávalók:
- 30 g fehér tönkölybúza liszt
- 25 g darált mák
- 55 g tk. tönkölybúza liszt
- 60 g zabliszt
- 1/4 tk. só
- 2 ek. olaj
- 3 nagyobb méretű tojás
- kb. 3,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
a tálaláshoz:
- málnalekvár
Elkészítése:
A
hozzávalókat alaposan összekeverjük. A tésztából merőkanálnyi adagokat
veszünk, és kiolajozott serpenyőben - a szokásos módon - közepesen
vastag palacsintákat sütünk. A palacsintákat megkenjük málnalekvárral, felcsavarjuk, és még melegen, gyorsan
megesszük...
Nosztalgia:
Könyvajánló:
"Ez a tanulság: Ha nem találod a kincset, ne türelmetlenkedj. Bérbe vettél egy boltot a bazárban, és a kincs ott van valahol a boltban. Amíg a tied a bolt, nem kell kapkodnod, de találd meg, mielőtt lejár a bérlet! Ha máshogy nem megy, forgass fel mindent!"
(Horváth Viktor: Török tükör)
Nem kellett volna ilyen korán hozzád benéznem..Nagyon guszta!
VálaszTörlés