Egyéb érdekességek...rólam

2014. október 24., péntek

Libazsíros zsemlék...





... ropogós héj, puha belső. Tökéletes.




A dagasztó gépem üstjébe teszek 260 g langyos vizet, 


12 g friss élesztőt, 6 g olvasztott libazsírt, 400 g kenyérliszet,


1,5 tk. sót, nagy csipet aszkorbin savat.


A géppel a tésztát alaposan megdagasztatom, majd kelesztő


tálba téve, langyos helyen kb. 1,5 órán át a duplájára kelesztem.


Miután megkelt a tészta lisztezett felületen átdolgozom, 


7 egyenlő darabra osztom, és lisztes kézzel megformázom. 


A zsemléket sütőpapíros tepsin pihentetem, míg a duplájára


nem kelnek. Gőzös, 200°C-ra előmelegített sütőben 


sütöm őket aranybarnára.  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése