Bírom az olaszos ízvilágú, könnyen összedobható, ezerféleképpen variálható kajákat. Ennek a tésztának az elkészítése is alig fél órát vesz igénybe...és már lehet is falatozni. A recept a legújabb Szuflé Magazinból származik, én még azért dobtam hozzá egy nagyobb fej kockákra vágott paradicsomot is. Elkészítése után azonnal tálaljuk, mert szerintem frissen az igazi! :-))
Hozzávalók:
- 40 dkg farfalle durum tészta
- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 1 nagyobb paradicsom, felkockázva
- 15 dkg húsos kolozsvári szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- olívaolaj
- parmezán a tálaláshoz
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát pirítsuk meg. Adjuk hozzá a borsót, a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal. Kevergetve főzzük, amíg a borsó megpuhul, ez kb. 5-8 perc. A végén dobjuk hozzá a paradicsomot is. Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le, keverjük el a borsós feltéttel. Tálaláskor reszeljünk rá parmezánt.
Forrás: Szuflé Magazin (tavasz)
Én is szemeztem már ezzel a recepttel, nagyon guszta lett:)
VálaszTörlésDe jó, ezt ki kell próbálnom, és nagyon tetszik a tálad.
VálaszTörlésSzeretem a tésztát, szeretem az olasz(os) ételeket, és amit készítettél nagyon meggyőző :)
VálaszTörlésNagyon guszta lett! Tegnap én is masnitésztáztam :)))
VálaszTörlésMár tegnap kinéztem magamnak!
VálaszTörlésMa meg már el is készült!
Meg még nem kóstoltam, mert a többiek még nem értek haza, de az illata.........!:-)
Köszi
Jaj de jóóó
VálaszTörlésSzia :) néz át hozzám ha van egy kis időd van ott neked valami :) puszi
VálaszTörlésAmúgy jó lett a blogod!!