Katánál (Katakonyha) nézelődve lettem figyelmes ezekre a kenyérkékre. Egyből beléjük szerettem, így nem is volt kérdéses, hogy elkészítem őket. Igazán finom, belül puha, kívül ropogós zsemlécskéket kaptam én is. :-D
Katának pedig köszönöm a receptet!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 500 g liszt
- 1 tk. méz
- 0,5 dl tej
- 1 tk. só
- 3 ek. olaj
- 25 g friss élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 2 púpozott ek. burgonyapehely
a tetejére:
- mák, lenmag, szezámmag, zabpehely
- 1 felvert tojás (kevés vízzel elkeverve)
Elkészítése:
1. Az élesztőt a tejjel és a mézzel felfuttattam. A lisztet, a burgonyapelyhet és a sót összekevertem egy tálban, hozzátettem az élesztős keveréket, a vizet és az olajat, és megdagasztottam. A tésztát letakartam, és hagytam kb. egy órát pihenni.
2. A megkelt tésztából golyókat formázta, sütőpapíros tepsire rakosgattam és langyos helyen még kb. 20 percet kelesztettem.
3. Megkentem kicsit vizezett egész tojással, megszórtam magvakkal, és 180 fokos sütőben 45 percet sütöttem.
Ó hát nagyon szívesen:)) örülök, hogy ízlett!
VálaszTörlésSzépek lettek a zsömlécskéid!
Ez olyan jó kis tépdesős kenyér!:-)Finomak ezek a magos kenyérkék.
VálaszTörlésGyönyörű
VálaszTörlésHát ez gyönyörű!:)
VálaszTörlés