Egyéb érdekességek...rólam

2013. november 10., vasárnap

Paleo ropi...


Paleo ropi 1.




 ... ez a rágcsálnivaló annyira jól sikerült, 
hogy ezen a héten már ötödszörre sütöm.

... az eredeti Mezei Elmira féle recept (Paleo finomságok c.
 könyv) nem igazán tetszett első nekifutásra, ezért
- gondoltam - alakítok rajta egy keveset.



... egy pohár fehérbor mellé igazán tökéletes!





Paleo ropi 2.


Hozzávalók:



  • 100 g finomra őrölt mandula
  • 100 g finomra őrölt kesudió
  • 100 g finomra őrölt szezámmag
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 2 kisebb tojás (S)
  • 1 kk. Himalája só
  • 25 g puha kacsazsír*



* vagy más zsiradék pl. kókuszzsír




a szóráshoz:


  • 1-1-1 ek. egész mák, lenmag, szezámmag




Paleo ropi 3.




Elkészítése:




A hozzávalókat alaposan összegyúrom. 
A tésztát 4 mm vastagra nyújtom, majd tetszőleges alakúra vágom. 
A tetejét megszórom magkeverékkel.* 
180°C-ra előmelegített sütőben sütöm kb. 20 percig, 
vagy addig, amíg az alja egy kis színt nem kap.



* előtte egy felvert tojással is meg lehet kenni; én nem szoktam


4 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos :) Megtapadnak a tetejére szórt magvak, vagy leperegnek?
    Én a kenyérrel is úgy járok, hogy ha felvágom, leperegnek a magvak. Kivétel, ha bekenem a kenyeret felvert tojással. Abba beletapadnak.

    VálaszTörlés
  2. Nagyjából tojás nélkül is rajta maradnak. Kis csillaggal odaírtam, hogy le lehet kenni felvert tojással, én nem szoktam.

    VálaszTörlés
  3. A kenyereket nem kenem meg, azon mindig rajta maradnak a magok.

    VálaszTörlés
  4. Igen, köszönöm :)

    VálaszTörlés