Egyéb érdekességek...rólam

2012. november 11., vasárnap

Toszkán bableves...

Toszkán bableves...



...  sűrű, olaszos ízvilágú leves, rengeteg földi jóval megpakolva.



Hozzávalók:


4-6 adaghoz


  • néhány evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál angol zeller
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2-3 ág friss rozmaring
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 400 g hámozott paradicsom / vagy friss
  • 40 dkg bab (vörös babbal operáltam)
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 2-3 marék friss vagy száraz durumtészta pl. farfalle
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors


a tálaláshoz:


  • frissen reszelt parmezán
  • fokhagymás pirítós



Elkészítése:


A babot előző nap este áztasd be. Másnap szűrd le és mosd meg. Egy közepes méretű lábasban hevítsd olívaolajat, ezen pirítsd meg a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. A felkarikázott sárgarépát, az apróra vágott zellert pirítsd 10 percig. Add hozzá a rozmaringleveleket, a paradicsompürét, a paradicsomkonzervet, a babot és az alaplét. Sózd, borsozd. Főzd nagyjából 20-25 percig, vagy addig, amíg a bab meg nem puhul. Szórd a levesbe a tésztát, és főzd még nagyjából 10-15 percig, azért, hogy a tészta roppanósra főjön. Tálaláskor szórj rá reszelt parmezánt, és adj hozzá fokhagymás pirítóst.



Megjegyzés: Pancettát is lehet a hagymával együtt hozzá pirítani! Nem rontja el, nagyon nem! :-D




Ihlet: Dublin felett az ég; Catherine Fulvio: Eat like an Italian, Recipes for Good Life


4 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi, tartalmas levest főztél. Tényleg minden finom dolog benne van. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Huh, ez nagyon guszta, az egyik kedvenc tésztámmal :)

    VálaszTörlés
  3. Ha szeretitek a hagyományos magyar konyhát, ajánlok egy forrást Karácsonyra: A magyar úri család konyhája c. Már a borítója miatt is megéri.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! :-)

    Névtelen: Még szép, hogy szeretjük a magyar konyhát! :-))) Hűűű, felkeltette a könyv az érdeklődésemet!

    VálaszTörlés