Egyéb érdekességek...rólam

2012. november 18., vasárnap

Bolognai raguval töltött cannelloni...

Cannelloni bolognai raguval, ricottával...



... ricottával megspékelve.

... a csajos hétvége egyik kiválóan sikerült darabja.


Hozzávalók:



  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 szál zeller
  • olívaolaj
  • 750 g darált hús (sertés, de lehet vegyesen marha és sertés)
  • 1,5 dl testes vörösbor
  • 800 g hámozott paradicsom 
  • friss bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, 2 babérlevél
  • frissen őrölt fekete bors
  • tengeri só 

 
a besamellhez:
 
 
 
  • 1 liter tej
  • 5 púpos ek. Graham liszt
  • 150 g reszelt parmezán
  • frissen reszelt szerecsendió 
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só


továbbá:



  • 1 doboz tk. vagy durum cannelloni
  • 500 g ricotta sajt
  • kb. 350 g (füstölt) mozzarella sajt, reszelve
  • néhány evőkanál olívaolaj



Elkészítése:


Az olívaolajon a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát üvegesre pirítom. Rádobom a felkockázott sárgarépát, zellert és tovább pirítom. Hozzáadom a darált húst, néhány percig pirítom, majd felöntöm a vörösborral. Mehet bele a paradicsom is. A ragut ízlés szerint fűszerezem, kis lángon - néha megkeverve, lefedve - hagyom főni. Kb. 30 perc kell neki. Amíg a ragu elkészül, a szokásos módon elkészítem a besamellt. Parmezánnal dúsítom. Egy nagyobb és egy kisebb kerámia sütőtálat kikenek olajjal. Egyenletesen beleszórom a ricottát, sózom. Rámerek egy réteg húsos ragut. A cannellonit megtöltöm a maradék raguval, szorosan a sütőtálba rendezem a tésztát, ráöntöm a parmezános besamellt, majd bőven megszórom mozzarellával. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütöm. Langyosan tálalom. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése