Cannelloni bolognai raguval, ricottával... |
... ricottával megspékelve.
... a csajos hétvége egyik kiválóan sikerült darabja.
Hozzávalók:
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 szál zeller
- olívaolaj
- 750 g darált hús (sertés, de lehet vegyesen marha és sertés)
- 1,5 dl testes vörösbor
- 800 g hámozott paradicsom
- friss bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, 2 babérlevél
- frissen őrölt fekete bors
- tengeri só
a besamellhez:
- 1 liter tej
- 5 púpos ek. Graham liszt
- 150 g reszelt parmezán
- frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- tengeri só
továbbá:
- 1 doboz tk. vagy durum cannelloni
- 500 g ricotta sajt
- kb. 350 g (füstölt) mozzarella sajt, reszelve
- néhány evőkanál olívaolaj
Az olívaolajon a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát üvegesre pirítom. Rádobom a felkockázott sárgarépát, zellert és tovább pirítom. Hozzáadom a darált húst, néhány percig pirítom, majd felöntöm a vörösborral. Mehet bele a paradicsom is. A ragut ízlés szerint fűszerezem, kis lángon - néha megkeverve, lefedve - hagyom főni. Kb. 30 perc kell neki. Amíg a ragu elkészül, a szokásos módon elkészítem a besamellt. Parmezánnal dúsítom. Egy nagyobb és egy kisebb kerámia sütőtálat kikenek olajjal. Egyenletesen beleszórom a ricottát, sózom. Rámerek egy réteg húsos ragut. A cannellonit megtöltöm a maradék raguval, szorosan a sütőtálba rendezem a tésztát, ráöntöm a parmezános besamellt, majd bőven megszórom mozzarellával. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütöm. Langyosan tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése