... éééés következzen a csajos hétvégénk desszertje.
... egy gombóc vaníliafagyival vagy
lazán felvert (kókusz)tejszínhabbal ... mesés! :-D
Hozzávalók:
18 cm-es tortaformához
- 4 tojás
- 150 dkg eritrit / nyírfacukor
- 50 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
- 3 evőkanál rum (opcionális)
- csipet só
Elkészítése:
Habosra verjük a tojást, majd apránként hozzáadjuk a nyírfacukrot, a rumot, az áttört gesztenyemasszát és a sót. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A formában hagyjuk kihűlni. Nyírfaporcukorral megszórva lazán felvert (kókusz)tejszínhabbal vagy egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk. Fémdobozban napokig eláll. Gasztroajándéknak sem utolsó!
Forrás: Szépségtár: Egyszerű gesztenyetorta
:)))) Juj de jó, hogy ennyire ízlett!:)) Nagyon örülök!:))
VálaszTörlésÉééééééés, én megcsináltam xilittel is, úgy is tökéletes. :)
VálaszTörlésSzepyke! Köszi, isteni! Karácsonyra 20 adag készül majd! :-D
VálaszTörlés