Egyéb érdekességek...rólam

2012. november 18., vasárnap

Egyszerű gesztenyetorta...




... éééés következzen a csajos hétvégénk desszertje. 


... egy gombóc vaníliafagyival vagy 
lazán felvert (kókusz)tejszínhabbal ... mesés! :-D



Hozzávalók:


18 cm-es tortaformához 


  • 4 tojás
  • 150 dkg eritrit / nyírfacukor
  • 50 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
  • 3 evőkanál rum (opcionális)
  • csipet só


Elkészítése:


Habosra verjük a tojást, majd apránként hozzáadjuk a nyírfacukrot, a rumot, az áttört gesztenyemasszát és a sót. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)



A formában hagyjuk kihűlni. Nyírfaporcukorral megszórva lazán felvert (kókusz)tejszínhabbal vagy egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk. Fémdobozban napokig eláll. Gasztroajándéknak sem utolsó!

... annyira bejött nekünk, hogy nagyjából a kihűléstől számítva 2 percet ért meg. Mindenképpen dupla adag sütését javaslom! :-D



Forrás: Szépségtár: Egyszerű gesztenyetorta


3 megjegyzés:

  1. :)))) Juj de jó, hogy ennyire ízlett!:)) Nagyon örülök!:))

    VálaszTörlés
  2. Éééééééés, én megcsináltam xilittel is, úgy is tökéletes. :)

    VálaszTörlés
  3. Szepyke! Köszi, isteni! Karácsonyra 20 adag készül majd! :-D

    VálaszTörlés