Egyéb érdekességek...rólam

2010. július 29., csütörtök

Cukkini krémleves



Hozzávalók:
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 ek zabkorpa
  • 1,5 liter víz vagy zöldségalaplé
  • 2 zöldségleves kocka
  • fehér bors
  • majoránna
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • apróra vágott petrezselyem


    Elkészítés:

    1. Első lépésként elkészítjük a zöldségalaplét . Készíthetjük zöldségleves kockából 1,5 liter víz hozzáadásával, de a legfinomabb, ha mi magunk főzzük "igazi" zöldségekből.
    2. A cukkinit megpucoljuk, kockákra vágjuk.
    3. A hagymát, fokhagymát kevés olíva olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit, kb 1-2 percig tovább pároljuk. 
    4. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a fehérbort, majd ízesítjük a fűszerekkel. 
    5. Amikor a cukkini megpuhult, hozzáadjuk a zabkorpával elkevert tejszínt. Levesszük a gázról, és összeturmixoljuk. Visszatesszük a gázra, ha szükséges ízesíthetjük még fűszerekkel, amikor pedig besűrűsödött a levesünk, belekeverjük az apróra vágott petrezselyet.
    6. Tálalhatjuk reszelt sajttal, esetleg pirított kenyérkockákkal.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése