Hozzávalók:
- 1 nagy vöröshagyma
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 1 ek zabkorpa
- 1,5 liter víz vagy zöldségalaplé
- 2 zöldségleves kocka
- só
- fehér bors
- majoránna
- 1,5 dl száraz fehérbor
- apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
- Első lépésként elkészítjük a zöldségalaplét . Készíthetjük zöldségleves kockából 1,5 liter víz hozzáadásával, de a legfinomabb, ha mi magunk főzzük "igazi" zöldségekből.
- A cukkinit megpucoljuk, kockákra vágjuk.
- A hagymát, fokhagymát kevés olíva olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit, kb 1-2 percig tovább pároljuk.
- Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a fehérbort, majd ízesítjük a fűszerekkel.
- Amikor a cukkini megpuhult, hozzáadjuk a zabkorpával elkevert tejszínt. Levesszük a gázról, és összeturmixoljuk. Visszatesszük a gázra, ha szükséges ízesíthetjük még fűszerekkel, amikor pedig besűrűsödött a levesünk, belekeverjük az apróra vágott petrezselyet.
- Tálalhatjuk reszelt sajttal, esetleg pirított kenyérkockákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése