Egyéb érdekességek...rólam

2010. július 21., szerda

Sárgabarack krémleves



Hozzávalók:
  • 1 kg sárgabarack + 0,4 kg kockákra vágva
  • 1,5 l tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 cs vaníliás, főzős pudingpor
  • ízlés szerint méz
  • 1 citrom reszelt héja, 1,5 citrom leve
  • 3-4 egész szegfűszeg
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj
  • ízlés szerint rum/ rumaroma

Elkészítése:
  • A barackokat negyedekbe vágjuk, egy kisebb fazékba tesszük, majd felöntjük tejjel.
  • Ízesítjük a fűszerekkel, ezután addig főzzük, míg a barackok megpuhulnak.
  • Kivesszük a szegfűszegeket.
  • Összeturmixoljuk az egészet, visszaöntjük a fazékba, beledobjuk a kockákra vágott barackokat.
  • A tejszínnel és 3-4 kanál leveslével elkeverjük a pudingport,megvárjuk, amíg megpuhulnak a barackok és besűrűsödik a levesünk.
  • Kihűtjük, hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.

Tipp:  Díszíthetjük mandulapehellyel, mazsolával, tejszínhabbal, esetleg vaníliafagyival.

Forró nyári napokon kiváló hűsítő!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése