Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack + 0,4 kg kockákra vágva
- 1,5 l tej
- 2 dl főzőtejszín
- 1 cs vaníliás, főzős pudingpor
- ízlés szerint méz
- 1 citrom reszelt héja, 1,5 citrom leve
- 3-4 egész szegfűszeg
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- ízlés szerint rum/ rumaroma
Elkészítése:
- A barackokat negyedekbe vágjuk, egy kisebb fazékba tesszük, majd felöntjük tejjel.
- Ízesítjük a fűszerekkel, ezután addig főzzük, míg a barackok megpuhulnak.
- Kivesszük a szegfűszegeket.
- Összeturmixoljuk az egészet, visszaöntjük a fazékba, beledobjuk a kockákra vágott barackokat.
- A tejszínnel és 3-4 kanál leveslével elkeverjük a pudingport,megvárjuk, amíg megpuhulnak a barackok és besűrűsödik a levesünk.
- Kihűtjük, hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.
Tipp: Díszíthetjük mandulapehellyel, mazsolával, tejszínhabbal, esetleg vaníliafagyival.
Forró nyári napokon kiváló hűsítő!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése