Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricadara
- 1 púpos ek. sütőpor (elhagyható)
- mazsola (én 1 marékkal tettem bele)
- 2 nagyobb alma (meghámozva, felkockázva)
- 2 citrom leve és héja
- 125 g mandulapehely
- 30 dkg vaj v. margarin (én most margarinnal készítettem)
- 5 egész tojás
- 3 ek. liszt
- 30 dkg akácméz
- 6 ek. baracklekvár + 10 ml rumaroma
- 2 dl tej
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra. A margarint habosra keverjük a mézzel, hozzáadjuk egyenként a 5 egész tojást, a citromok levét és reszelt héját. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kukoricadarával, majd a a tojásos masszához adjuk, és jól összedolgozzuk. Beledolgozzuk a mazsolát és a felkockázott almát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (kb. 30 x 40 cm), megszórjuk mandulapehellyel, meglocsoljuk a rumaromával kikevert baracklekvárral. A sütés 1/3-nál meglocsoljuk tejjel. Kb. 1 órán át aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!!! Kihűlés után szeleteljük!
Tipp: Tálaláskor adhatunk hozzá vaníliafagylaltot, esetleg tejszínhabot /nyamm :-) /. Szerintem langyosan a legfinomabb!
Megjegyzés: Az ötletet Dolce Vita epres polentatortája és a receptvarázs mandulás-citromos polentasütije adta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése