Egyéb érdekességek...rólam

2010. július 14., szerda

Mustáros-mézes sertéssült



Hozzávalók:

  • 8 szelet sertés tarja
  • mustár
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • őrölt koriander
  • olívaolaj
  • vörösbor kb. 2 dl
  • 3 ek balzsamecet
  • akácméz (nem bolti!!!)
  • 10 kisebb fej újhagyma
  • 2 fej fokhagyma

Elkészítése:

A húst ízlés szerint sózzuk, vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk (a zöld szárát is beleszeljük). A mustárt összekeverjük a pirospaprikával, a korianderrel, a borssal, a köménnyel, majd bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát. Műanyag dobozba rakunk egy sor tarját, megszórjuk a hagymakeverékkel, meglocsoljuk olíva olajjal, és ízlés szerint akácmézet csorgatunk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hússzeletek. Légmentesen lezárjuk, és 1 napig hűtőszekrényben pácoljuk.

Másnap:

Előmelegítjük a sütőt. 180 C°-ra. Egy nagyobb tepsit kikenünk olívaolajjal, majd belefektetjük a sertésszeleteket. Ha szükséges az ízesítéshez, sózzuk, borsozzuk. A balzsamecetet összekeverjük a vörösborral, ezután belocsoljuk vele a húst. Körülbelül 1-1,5 órán keresztül sütjük. Közben megforgatjuk, hogy mindkét oldala jól átsüljön.

Én párolt rizzsel és hideg tejfölös uborkasalátával tálaltam!

Nagyon finom étel! Jó étvágyat hozzá!


Tipp: grillen is elkészíthető.

1 megjegyzés: