Hozzávalók:
- 8 szelet sertés tarja
- mustár
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- őrölt bors
- só
- őrölt koriander
- olívaolaj
- vörösbor kb. 2 dl
- 3 ek balzsamecet
- akácméz (nem bolti!!!)
- 10 kisebb fej újhagyma
- 2 fej fokhagyma
Elkészítése:
A húst ízlés szerint sózzuk, vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk (a zöld szárát is beleszeljük). A mustárt összekeverjük a pirospaprikával, a korianderrel, a borssal, a köménnyel, majd bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát. Műanyag dobozba rakunk egy sor tarját, megszórjuk a hagymakeverékkel, meglocsoljuk olíva olajjal, és ízlés szerint akácmézet csorgatunk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hússzeletek. Légmentesen lezárjuk, és 1 napig hűtőszekrényben pácoljuk.
Másnap:
Előmelegítjük a sütőt. 180 C°-ra. Egy nagyobb tepsit kikenünk olívaolajjal, majd belefektetjük a sertésszeleteket. Ha szükséges az ízesítéshez, sózzuk, borsozzuk. A balzsamecetet összekeverjük a vörösborral, ezután belocsoljuk vele a húst. Körülbelül 1-1,5 órán keresztül sütjük. Közben megforgatjuk, hogy mindkét oldala jól átsüljön.
Én párolt rizzsel és hideg tejfölös uborkasalátával tálaltam!
Nagyon finom étel! Jó étvágyat hozzá!
Tipp: grillen is elkészíthető.
Tényleg finomak, mivel én voltam az egyik "tesztalany"!
VálaszTörlés:-)