Hozzávalók:
- 50 dkg juhtúró
- 20 dkg márkázott vaj
- 2 egész tojás (+ 1 tojássárga a pogik tetejének megkenéséhez)
- 50 dkg rétesliszt (és amennyit még felvesz az összedolgozás során)
- 1 csokor apróra vágott kapor
- 1 dl tej
- 1 ek. méz
- 1 ek rétesliszt
- 5 dkg friss élesztő
Elkészítése:
- A langyos tejet, a mézet, az 1 ek. réteslisztet és a szétmorzsolt élesztőt összekevertem, kb 15 perc alatt felfuttattam.
- A juhtúrót és a vajat összemorzsoltam, majd hozzáadtam egyenként a 2 tojást, és a liszt 1/3-át.
- Hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, és apránként a maradék lisztet, legvégül pedig beledolgoztam a maradék kaprot.
- Kelesztőtálba tettem, és lezárt tetővel 1 éjszakán át pihentettem.
- Másnap délelőtt még egyszer átdolgoztam a tésztát, 15 percet szobahőmérsékleten pihentettem, ezután 1,5 cm vastagságúra nyújtottam, bevagdostam a tetejét, kiszaggattam kerek pogácsaszaggatóval. Közben 180 °C-ra előmelegítettem a sütőt.
- A pogácsák tetejét megkentem tojássárgájával, majd pedig forró sütőben készre sütöttem. (Ildikó úgy írja, hogy forró sütőben kezdjük el sütni, majd 10 perc elteltével mérsékeljük a lángot. Én végig egyenletes hőmérsékleten sütöttem, így is nagyon szuper lett!)
Megjegyzés: Babgulyás mellé ettük!Nagyon puha másnap is! Igazán klassz recept, köszönöm Ildikó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése