...narancslekvárral és pirított mandulával.
Hozzávalók:
- 600 ml tej (2,8 %-os legalább)
- 2 tk. narancsvirágvíz
- 100-150 g méz (vagy ízlés szerint)
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai vagy 2 ek. vanília-kivonat
- 2 tk. kukoricaliszt
- 2 púpozott ek. étkezési keményítő
a tálaláshoz:
- narancslekvár kandírozott narancshéjdarabokkal
- pirított, szeletelt mandula
Elkészítése:
5 dl tejet felforralom a narancsvirágvízzel, a reszelt narancshéjjal, a vanília-kivonattal és a mézzel. A lisztet és a keményítőt elkeverem a maradék 1 dl tejjel, ezzel sűrítem be a pudingot. A mandulát száraz serpenyőben megpirítom. A poharak aljába 1 tk. narancslekvárt, erre pedig pudingot teszek, a tetejére még egy tk. lekvár és pirított mandula kerül. Behűtve tálalom.
Gyönyörűségesen szép! És nagyon ötletes recept!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-D
VálaszTörlésNekem nagyon ízlene.
VálaszTörlésDe szuper, mindjárt megcsinálom, pont tegnap vettem rengeteg narancsot, köszi!:)
VálaszTörlésBiztos nagyon finom..volt, ahogy látom, ilyenkor jól jönne egy könnyed recept. Mi az a naracsvirágvíz? Én tudatlan vagyok.
VálaszTörlésNagyon szép a tálalás, egy pohárkával elfogyasztanék, csak fincsi lehet.:)
VálaszTörlésLányok, köszönöm!
VálaszTörlésKolozsgabi! Nyugi, én se tudtam anno, hogy mi az. Amúgy nagyon finom. Bioboltokban, Ázsia boltokban, vagy pl. a Culinarisban kapható. A narancsvirágvíz, a rózsavízhez hasonlóan a virág feldolgozása során létrejött melléktermék, az arab konyha egyik jellegzetes eleme.
Ez nagyon finom lehet,viszem a könyvtáramba!
VálaszTörlés