Egyéb érdekességek...rólam

2012. február 11., szombat

Vajaskenyér-puding...



...a maradék, szikkadt kenyér felhasználására. Tulajdonképpen bárhogyan variálhatjátok: klassz a rumos, szilvalekváros változata is. Próbáljátok ki! :-D


Hozzávalók:


  • kb. 200 g szikkadt kenyér, felszeletelve
  • 60 g mazsola
  • 40 g méz / finom szemű kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 2 ek. vanília-kivonat / sárgabarack pálinka
  • kb. 50 g puha vaj
  • sárgabaracklekvár (lehet levendulás is)



Elkészítése:


A kenyérszeleteket megkenem vajjal, lekvárral, majd vajjal jó alaposan kikent sütőformába rendezgetem őket. A tojásokat habosra keverem a mézzel, hozzáadom a vaníliát, a tejet és a tejszínt. Alaposan összekeverem. Ráöntöm a kenyérszeletekre, hagyom állni 20 percig, hogy jól szívják magukba a tojásos keveréket. Megszórom mazsolával, és 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütöm, míg meg nem pirul a teteje. Langyosan tálalom tejszínhabbal, esetleg vaníliafagyival.  


Inspiráció:  Gordon Ramsay: Vasárnapi ebéd (Vajasbagett-puding)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése