Kukorica tarkedli... |
... azaz kukoricaliszttel készült cseh fánk.
... mert szeretjük.
... (és) mert a farsangi időszakban a fánk kötelező.
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg finomliszt
- egy nagy csipet só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 reszelt citrom héja
- 2 tojás
- kb. 3 dl tej
- 3 dkg méz vagy cukor
Elkészítése:
Egy kevés langyos tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet, a sót és a mézet egy közepes méretű tálba teszem. Fakanállal beledolgozom az enyhén felvert tojásokat az élesztőt és a maradék langyos tejet. Sűrű tésztává keverem. Konyha ruhával letakarom, langyos helyen 20 percig kelesztem. Közepes méretű serpenyőben bő olajat hevítek, ebbe szaggatom a tésztát (púpos evőkanálnyi adagokat), majd a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Balzsamecetes, vörösboros szederlekvárral kínálom, de ízlés szerint lehet bármivel...
Forrás: Gizi receptjei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése