Egyéb érdekességek...rólam

2013. január 13., vasárnap

Kukorica tarkedli balzsamecetes, vörösboros szederlekvárral...

Kukorica tarkedli...


 ... azaz kukoricaliszttel készült cseh fánk.


... mert szeretjük.


... (és) mert a farsangi időszakban a fánk kötelező.



Hozzávalók:


  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg finomliszt
  • egy nagy csipet só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 reszelt citrom héja
  • 2 tojás
  • kb. 3 dl tej
  • 3 dkg méz vagy cukor


Elkészítése:


Egy kevés langyos tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet, a sót és a mézet egy közepes méretű tálba teszem. Fakanállal beledolgozom az enyhén felvert tojásokat az élesztőt és a maradék langyos tejet. Sűrű tésztává keverem. Konyha ruhával letakarom, langyos helyen 20 percig kelesztem. Közepes méretű serpenyőben bő olajat hevítek, ebbe szaggatom a tésztát (púpos evőkanálnyi adagokat), majd a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Balzsamecetes, vörösboros szederlekvárral kínálom, de ízlés szerint lehet bármivel...


Forrás: Gizi receptjei


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése