... ahogy én szeretem.
... lilahagymával, pirospaprikával és friss házi kenyérrel.
... lilahagymával, pirospaprikával és friss házi kenyérrel.
Hozzávalók:
- 2-3 nagy fej fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 szem egész bors
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1-2 nagy babérlevél
- 1 nagy sárgarépa
- 1 nagy petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zeller fele
- hús pl. füstölt csülök, csont nélküli csülök, sertésláb, sertésbőr, füstölt hús stb.
- tányéronként egy fél főtt tojás
- víz, amennyi az alapanyagokat bőven ellepi
- tengeri só (ne tegyünk bele túl sokat, mert nem dermed meg jól a kocsonyánk)
Elkészítése :
Az alaposan megtisztított húst, annyi vízben, hogy ellepje felteszem főni. Lassú tűzön forralom, közben leszedem róla a habot. Belerakom a zöldségeket, a fűszereket, majd lassan, gyöngyözve főzöm - több órán át - addig, amíg a hús teljesen meg nem puhul, és le nem lehet szedni a csontokról. Lemerem róla a levét, és eltávolítom róla a felesleges zsírt. A húst és a zöldségeket kisebb tálakba szétosztom, mellé teszem a hagymát, a zellert, a fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát, a gyökeret, esetleg friss petrezselyzöldet és egy fél főtt tojást. A végén rámerem a levet, és hűvös helyen (pl. kamrában) hagyom dermedni, majd hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése