fagyiba, szirupban eltéve, ajándékba,
vagy csak magunknak/magában elrágcsálni...
... nagyobb adagot érdemes készíteni, mert
rekordsebességgel tűnik el az
édességre vágyó manócskák pocakjában!
... nagyobb adagot érdemes készíteni, mert
rekordsebességgel tűnik el az
édességre vágyó manócskák pocakjában!
"Amit ma idegenül, és értetlenül nézel, holnap lehet, hogy ízig-vérig elvarázsol!"
(Szabó Lőrinc: Különbéke)
Hozzávalók:
- narancshéj
- cukor
- víz
... és türelem.
Elkészítése:
A narancsok (vastagabb héjú narancsok) héjáról eltávolítom a belső fehér rész nagyját, felszeletelem. A héjakat nagyméretű lábosba teszem, felengedem vízzel, felforralom. Hagyom őket egy percig forrni, leszűröm, lecserélem a vizet. Ezt a műveletet összesen négyszer ismétlem meg. Lemérem a súlyát. Ugyanennyi cukrot hozzáadok, és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Alacsony lángon addig főzöm a héjakat, amíg szinte átlátszóvá nem válnak. A szirupban megpuhult héjakat leszűröm, megforgatom őket finom szemű cukorban. Tálcán szétterítve hagyom őket 2-3 napig száradni. Dobozban néhány hónapi eláll.
Megjegyzés: A maradék szirupot üvegbe töltöm, és hűtőbe teszem. (...lehet bele kandírozott narancshéjat is tenni, még a cukorban való meghempergetés előtti állapotban)
Forrás: Katucikonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése