![]() |
Őszibarackos, ringlós crumble... |
... ebben a kánikulában ennél a könnyed, gyümölcsös édességnél jobbat el sem tudnék képzelni! Érdemes kipróbálni! :-D
Hozzávalók:
a morzsához:
- 15 dkg Graham liszt
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg méz
- só
- 10 dkg vaj
a gyümölcsös részhez:
- 500 g ringló
- 500 g őszibarack
- ízlés szerint méz vagy barna cukor
- fél citrom leve
- 0,5 dl rozé
a tálaláshoz:
- vaníliasodó, vaníliafagyi, tejszínhab, créme fraiche stb.
Elkészítése:
Először a morzsát készítjük el. A kockákra vágott hideg vajat gyorsan elmorzsoltam a liszttel, a zabpehellyel, a mézzel és a sóval. Akkor jó, ha morzsás, darabos lesz a végeredmény! Előmelegítettem a sütőt 180°C-ra, a megtisztított, felkockázott őszibarackot és a kimagozott ringlót egy nagyobb kivajazott sütőtálba szórtam. Meglocsoltam mézzel, citromlével, borral rászórtam a morzsát, végül az előmelegített sütőbe toltam, és nagyjából 30 percig sütöttem. Pár percet hagytam hűlni, majd vaníliasodóval tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése