Egyéb érdekességek...rólam

2012. június 3., vasárnap

Levendulás, mézes panna cotta...

Levendulás, mézes panna cotta...

... vannak olyanok akik szeretik a levendulát, és vannak olyanok, akik nem. Én személy szerint az előbbiekhez tartozom, sőt mondhatnánk úgy is, ha tehetném, legszívesebben mindenbe ezt tennék. Ízesítettem már vele kekszet, süteményt, fagyit, lekvárt, most éppen az olaszok egyik híres desszertjébe, a panna cottába csempésztem egy keveset belőle. Aki még nem kóstolt levendulát, ne féljen, hanem tegyen egy próbát! Egyáltalán nem olyan, mintha szappant ennénk! :-D 


Hozzávalók:


  • 2,5 dl tejszín
  • 3,5 dl tej (3,5%-os)
  • 5 dkg méz
  • 1 tk. szárított levendula virág
  • 4 lap zselatin

Elkészítése:


A tejet a mézzel, a levendulával forrásig melegítjük. A zselatinlapokat kevés vízbe beáztatjuk, és a felhasználás előtt jól kicsavarjuk. A tejhez hozzáöntjük a tejszínt és újra felforraljuk.Levesszük a tűzről, beledobjuk a zselatint, majd addig kevergetjük, amíg azok elolvadnak benne. Kicsit hagyjuk hűlni, majd formákba, poharakba öntjük, utána hűtőbe tesszük. Egy éjszakát dermedni hagyjuk.


Megjegyzés: Le is lehet szűrni a levendula virágot, a formába töltés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése