![]() |
Sült, diós-rozmaringos eperdzsem... |
... a világ legegyszerűbb és (szerintem) a legfinomabb eperdzsemje.
Hozzávalók:
- 25 dkg apró szemű eper
- 25 dkg házi vaníliás cukor
- ízlés szerint friss rozmaring levelek
- 2 marék dió, durvára vágva
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral úgy, hogy az túllógjon a peremén. Egyik felébe öntöm a cukrot, a másikba az epret, rászórom a diót és az rozmaring leveleket. 25 percig sütöm. A sütőpapírt megfogom, és annak tartalmát egy nagy edénybe teszem. Pár percig egy fakanállal kevergetem. Üvegekbe töltöm, és a hűtőben tárolom, ahol néhány hétig eláll. Tehetjük dunsztba is tartósítőszerrel a tetején, majd a kamrapocra, ahol jó sokáig eláll.
Ihlet: Stahl Judit: Enni jó
Ez nagyon tuti !:)
VálaszTörlés