A sok édesség után ma egy könnyű, nyarat idéző salátát hoztam nektek. Főként roston sült húsok mellé ajánlom, de csak úgy magában fogyasztva is kellemes.
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű cukkini
- 2 közepes méretű paradicsom
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2-3 ek. tökmagolaj
- 1 marék pirított fenyőmag (tökmag is lehet)
- egy kis csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- citromlé
- reszelt parmezán
Elkészítése:
A cukkinit megmosok, vékonyan felkarikázom, majd a karikákat félbe vágom. A zúzott fokhagymát és a cukkinit egy közepes méretű serpenyőbe téve puhára párolom, hozzádobom a paradicsomkockákat és az apróra vágott petrezselyem felét, rálocsolom a tökmagolajat, sózom és borsozom. Miután egyet rottyant, lehúzom a gázról, megszórom a maradék petrezselyemmel, pirított fenyőmaggal, és meglocsolom egy kevés citromlével. Tányérokba szedem, végezetük egy kevés reszelt parmezánnal meghintem.
Ötlet: Blikk Nők Konyha egyik régebbi száma
Egyszerű, de nagyszerű. Szépek az élénk színek.
VálaszTörlés