Egyéb érdekességek...rólam

2012. január 8., vasárnap

Tökmagolajas cukkinisaláta



A sok édesség után ma egy könnyű, nyarat idéző salátát hoztam nektek. Főként roston sült húsok mellé ajánlom, de csak úgy magában fogyasztva is kellemes.


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű cukkini
  • 2 közepes méretű paradicsom
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 ek. tökmagolaj
  • 1 marék pirított fenyőmag (tökmag is lehet)
  • egy kis csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • citromlé
  • reszelt parmezán

Elkészítése:

A cukkinit megmosok, vékonyan felkarikázom, majd a karikákat félbe vágom. A zúzott fokhagymát és a cukkinit egy közepes méretű serpenyőbe téve puhára párolom, hozzádobom a paradicsomkockákat és az apróra vágott petrezselyem felét, rálocsolom a tökmagolajat, sózom és borsozom. Miután egyet rottyant, lehúzom a gázról, megszórom a maradék petrezselyemmel, pirított fenyőmaggal, és meglocsolom egy kevés citromlével. Tányérokba szedem, végezetük egy kevés reszelt parmezánnal meghintem.


Ötlet: Blikk Nők Konyha egyik régebbi száma

1 megjegyzés: