Egyéb érdekességek...rólam

2012. január 1., vasárnap

Kolbászos lencsesaláta az Új Esztendőre



A hagyomány úgy tartja, hogy aki Újévkor lencsét vagy más apró szemes ételt eszik, gazdag és szerencsés lesz az évben. Azért, hogy ez nálunk is így legyen lencsét készítettem én is saláta formájában, jó csípős mangalica kolbászból, lilahagymával. Nem egy bonyolult étel, de aki szereti a hagyományos ízeket, annak biztosan ízleni fog. Frissen sült péksüteményt ajánlok hozzá! :-DD


Jó étvágyat! 


Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 1 nagy lilahagyma, félbevágva, felszeletelve
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 3-4 szemes fekete bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 szál csípős kolbász pl. mangalica, felkarikázva, a karikák félbevágva
  •  
  • egy csokor petrezselyem, felaprítva

a dresszinghez:

  • olívaolaj
  • fehérborecet
  • dijoni magos mustár
  • só, frissen őrölt fekete bors

továbbá:

  • bármilyen zöld saláta keverék

Elkészítése:

A lencsét puhára főztem. A lencse főzővizébe 2 babérlevelet, sót, szemes borsot és 2-3 gerezd fokhagymát tettem. Miután megfőtt, lecsepegtettem, és kihűtöttem. A kolbászt karikákra, a karikákat félbe, a lilahagymát félbe, majd vékony szeletekre vágtam. A lencsét keverő tálba tettem, rádobáltam a kolbász, a hagyma darabkákat és a felaprított petrezselymet. A dresszing hozzávalóit ízlés szerint összekevertem, majd ráöntöttem a lencsére. Az egészet jól összekevertem, kb. 1 órára hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a tányérokra zöld salátát erre pedig a lencsés egyveleget halmoztam. Díszítésként kapott még egy kevés apróra vágott petrezselymet.

2 megjegyzés:

  1. Wooow ...luce absolutamente bello y exquisito,me encanta todo esto,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  2. Szia. Boldog új évet kívánok neked ! =)

    VálaszTörlés