Házi debreceni póréhagymás sült karfiol pürével... |
nagy fej karfiol, rózsáira szedve
kókuszolaj
frissen őrölt fehér bors
Himalája ( fehér ) só
frissen őrölt szerecsendió
kisebb póréhagyma, apróra vágva
kb. 2 dl mandula tejszín
A rózsáira szedett karfiolt egy nagyobb sütőtálba rendezem,
kókuszolajjal meglocsolom. Sóval, borssal meghintem.
190°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütöm.
A megsült karfiolt miután langyosra hűlt a mandulatejszínnel
leturmixolom. Szerecsendióval ízesítem, végül belekeverem az
apróra vágott póréhagymát.
... húsok, halak mellé kiváló köret.
... nálunk - a megunhatatlan - házi debreceni mellé kísérője volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése