Egyéb érdekességek...rólam

2015. március 18., szerda

Házi debreceni póréhagymás sült karfiol pürével...



Házi debreceni póréhagymás sült karfiol pürével...





nagy fej karfiol, rózsáira szedve

kókuszolaj

frissen őrölt fehér bors

Himalája ( fehér ) só

frissen őrölt szerecsendió

kisebb póréhagyma, apróra vágva

kb. 2 dl mandula tejszín




A rózsáira szedett karfiolt egy nagyobb sütőtálba rendezem, 

kókuszolajjal meglocsolom. Sóval, borssal meghintem.

190°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütöm.

A megsült karfiolt miután langyosra hűlt a mandulatejszínnel

leturmixolom. Szerecsendióval ízesítem, végül belekeverem az 

apróra vágott póréhagymát. 



... húsok, halak mellé kiváló köret.

... nálunk - a megunhatatlan - házi debreceni mellé kísérője volt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése