Tárkonyos savanyú káposzta leves... |
... lélekmelegítő leves a téli estékre.
... laktóz,- glutén-, és cukormentesen.
... laktóz,- glutén-, és cukormentesen.
1 fej vöröshagyma hagyma, 3 ek zsír, 1 szelet füstölt tarja, 1 ek fűszerpaprika, 50 dkg marhalábszár, kb. 50 dkg savanyú káposzta, 2 szál sárgarépa, 4 szem boróka, 2 babérlevél, 1 pici chili, 6 szem egész bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl mandulatejszín, 2 ek nyílgyökérliszt vagy tápióka keményítő, 2 kk szárított tárkony, ízlés szerint só, kis csokor friss petrezselyem
A hagymát megdinsztelem a zsíron, rászórom a felkockázott tarját, a felkarikázott
sárgarépát, pár percig dinsztelem, majd meghintem a paprikával.
Rádobom a felkockázott lábszárat, átpirítom, majd rászórom a kicsit
apróbbra vágott káposztát, és ráöntöm a levét. Fűszerezem,
felöntöm borral, és kb. 2 liter vízzel. Lassan puhára főzöm a
húst. Amikor megpuhult, elkeverem a tejszínt a nyílgyökérliszttel / tápióka keményítővel, és besűrítem vele a levest, végül tárkonnyal és friss petrezselyemmel fűszerezem.
Ihelet: Fúszeres Eszter után szabadon
H E L P!
Barátosném ( dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara)
elindult egy fotópályázaton.
Minden lájkot ( a linkre kattintva tudtok szavazni) megköszönünk! :-D
A kedvenc képem...tőle...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése