Ropogós, magvakkal teli kenyér... |
... laktóz-, és gluténmentes.
... a paleoban kompromisszumos.
... édes-, és sós kenceficék kiváló alapja ez a laktató,
gyorsan elkészíthető kenyér.
1/2 bögre napraforgó mag, 1/2 bögre tökmag, 1/2 bögre lenmag, 1/2 bögre mandula (vagy törökmogyoró), 1 és 1/2 bögre gluténmentes zabpehely, 4 evőkanál útifűmaghéj, 2 evőkanál chia mag, 1,5 teáskanál parajdi só, 1 evőkanál agavé/juharszirup vagy eritritol, 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj, kb. 1 és 1/2 bögre langyos víz
Külön tálban összekeverem a nedves és a száraz összetevőket, majd a száraz és a nedves részt kanállal alaposan összekeverem. Szilikon hasáb formába simítom a masszát, a tetejét alaposan elegyengetem. Tiszta konyharuhával leterítem, éjszakára a konyhapulton pihentetem. Másnap reggel 175°C-ra előmelegítem a sütőt. A kenyeret 20 percig a formában sütöm, majd kiveszem a formából, és további 40 percig a rácson sütöm. Akkor sült meg, ha kanállal megütögetve kongó hangot hallunk. Megvárom míg kihűl, ezután szeletelem.
Tipp: dobozban 4-5 napig áll el.
Ihlet: Zizi kalandjai
H E L P!
Barátosném ( dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara)
elindult egy fotópályázaton.
Minden lájkot ( a linkre kattintva tudtok szavazni) megköszönünk! :-D
A kedvenc képem...tőle...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése