Egyéb érdekességek...rólam

2014. november 9., vasárnap

Ropogós, magvakkal teli kenyér...

Ropogós, magvakkal teli kenyér...



...  laktóz-, és gluténmentes.


... a paleoban kompromisszumos.



... édes-, és sós kenceficék kiváló alapja ez a laktató,

gyorsan elkészíthető kenyér.



1/2 bögre napraforgó mag, 1/2 bögre tökmag, 1/2 bögre lenmag, 1/2 bögre mandula (vagy törökmogyoró), 1 és 1/2 bögre gluténmentes zabpehely, 4 evőkanál útifűmaghéj, 2 evőkanál chia mag, 1,5 teáskanál parajdi só, 1 evőkanál agavé/juharszirup  vagy eritritol, 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj, kb. 1 és 1/2 bögre langyos víz

Külön tálban összekeverem a nedves és a száraz összetevőket, majd a száraz és a nedves részt kanállal alaposan összekeverem. Szilikon hasáb formába simítom a masszát, a tetejét alaposan elegyengetem. Tiszta konyharuhával leterítem, éjszakára a konyhapulton pihentetem. Másnap reggel 175°C-ra előmelegítem a sütőt. A kenyeret 20 percig a formában sütöm, majd kiveszem a formából, és további 40 percig a rácson sütöm. Akkor sült meg, ha kanállal megütögetve kongó hangot hallunk. Megvárom míg kihűl, ezután szeletelem. 



Tipp: dobozban 4-5 napig áll el.






H E L P!  

Barátosném ( dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara)
 elindult egy fotópályázaton.


Minden lájkot ( a linkre kattintva tudtok szavazni) megköszönünk! :-D


A kedvenc képem...tőle...

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése