Egyéb érdekességek...rólam

2014. szeptember 21., vasárnap

Zsemle, füstölt kacsamell, petrezselyem...

Zsemle, füstölt kacsamell, petrezselyem...



... vacsorára.

... laktóz, glutén-, és cukormentes.



1,5 dl vízben elkeverek, 1,5 dkg útifűmaghéjat.
100 g darált arany lenmagot összekeverek, 50 g tápióka

keményítővel*, 50 g kókuszliszttel, 1 kk. parajdi sóval,
1/2 tk. szódabikarbónával, 3 ek. napraforgómaggal. 

Belegyúrok 3 M-es méretű tojást, 1 tk. kókuszolajat és az

előzőleg összekevert száraz alapanyagokat.

A tésztából 6 közepes méretű zsemlét formázok,
a zsemlék tetejét egy éles késsel bevagdosom.

Sütőpapíros tepsire rakosgatva, 190°C-os sütőben

sülnek meg nagyjából 30 perc alatt.


... a zsemléket hagyom teljesen kihűlni.
Félbe vágom, és megpakolom őket minden földi jóval 

pl. füstölt kacsamell szeletekkel és friss petrezselyemmel.


* nyílgyökér liszttel vagy tápióka light keményítővel helyettesíthető


Ihlet: Paleolit Magazin 2014. márciusi száma


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése