Zsemle, füstölt kacsamell, petrezselyem... |
... vacsorára.
... laktóz, glutén-, és cukormentes.
1,5 dl vízben elkeverek, 1,5 dkg útifűmaghéjat.
100 g darált arany lenmagot összekeverek, 50 g tápióka
keményítővel*, 50 g kókuszliszttel, 1 kk. parajdi sóval,
1/2 tk. szódabikarbónával, 3 ek. napraforgómaggal.
Belegyúrok 3 M-es méretű tojást, 1 tk. kókuszolajat és az
előzőleg összekevert száraz alapanyagokat.
A tésztából 6 közepes méretű zsemlét formázok,
a zsemlék tetejét egy éles késsel bevagdosom.
Sütőpapíros tepsire rakosgatva, 190°C-os sütőben
sülnek meg nagyjából 30 perc alatt.
... a zsemléket hagyom teljesen kihűlni.
Félbe vágom, és megpakolom őket minden földi jóval
pl. füstölt kacsamell szeletekkel és friss petrezselyemmel.
* nyílgyökér liszttel vagy tápióka light keményítővel helyettesíthető
Ihlet: Paleolit Magazin 2014. márciusi száma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése