Egyéb érdekességek...rólam

2014. szeptember 25., csütörtök

Ropogós kacsamell grillezett fügével...




... gyorsan, finomat.
 


Hozzávalók:



2 kacsamell filé, 2 ek. kacsazsír,

 só, frissen őrölt fekete bors, 

1/2 tk. szárított kakukkfű,

 8 érett füge, 2 ek. szőlőmag olaj






Elkészítése:


A kacsamellek bőrét beirdalom. Minden oldalát sózom, borsozom. 

Serpenyőben felolvasztom a kacsazsírt, ha felforrósodott a húsokat

 bőrös felével belefektetem. Oldalanként 5-6 percig sütöm. A húsos

 oldalt kakukkfűvel fűszerezem. A szeleteket kerámia sütőtálba 

helyezem bőrös felükkel felfelé. A kisült kacsazsírt a hús mellé 

öntöm. A húst 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt 

megsütöm. A gyümölcsöket félbe vágom, olajjal megspriccelem. 

Felforrósított grill lapon a fügéket oldalanként 2-3 percig sütöm.

 A kacsahúst miután megsült, fóliával lefedem, kb. 10 percig 

pihentetem, majd szeletelem. A grillezett fügével és 

rukkola salátával tálalom.



Ihlet: Stahl magazin 2014. ősz

1 megjegyzés:

  1. Kedves Mézigörl!
    Igazán guszta és izgalmas ez a fogás.:)
    Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept is, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
    http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
    Szép napot!
    Süni

    VálaszTörlés