... gyorsan, finomat.
Hozzávalók:
2 kacsamell filé, 2 ek. kacsazsír,
só, frissen őrölt fekete bors,
1/2 tk. szárított kakukkfű,
8 érett füge, 2 ek. szőlőmag olaj
Elkészítése:
A kacsamellek bőrét beirdalom. Minden oldalát sózom, borsozom.
Serpenyőben felolvasztom a kacsazsírt, ha felforrósodott a húsokat
bőrös felével belefektetem. Oldalanként 5-6 percig sütöm. A húsos
oldalt kakukkfűvel fűszerezem. A szeleteket kerámia sütőtálba
helyezem bőrös felükkel felfelé. A kisült kacsazsírt a hús mellé
öntöm. A húst 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt
megsütöm. A gyümölcsöket félbe vágom, olajjal megspriccelem.
Felforrósított grill lapon a fügéket oldalanként 2-3 percig sütöm.
A kacsahúst miután megsült, fóliával lefedem, kb. 10 percig
pihentetem, majd szeletelem. A grillezett fügével és
rukkola salátával tálalom.
rukkola salátával tálalom.
Ihlet: Stahl magazin 2014. ősz
Kedves Mézigörl!
VálaszTörlésIgazán guszta és izgalmas ez a fogás.:)
Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept is, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
Szép napot!
Süni