Egyéb érdekességek...rólam

2013. december 15., vasárnap

Ropogós, mogyorós, tejcsokoládés bonbon...Ropogós, mogyorós, tejcsokoládés bonbon...... nem tudom ti hogy vagytok vele, de én mire végzek a sok karácsonyi finom desszert elkészítésével,


 egyáltalán nem kívánom már az édeset. 300 bonbon, szaloncukor és


több fajta keksz elkészítése után szerintem idén se lesz ez másként. 


Már most rájuk se bírok nézni, pedig annyira finom lett mindegyik.


... ez a ropogós, mogyorós különösen (nem paleo, de egy apró darabot azért megkóstoltam én is...biztosan finom-e).


... ér duplázni, mert hamar párolog.


Hozzávalók:

kb. 30 darabhoz:

 

  • 150 g törökmogyoró
  • 120 g barna nádcukor
  • 180 g tejcsokoládé


a bevonáshoz:


 
  • kb. 250 g étcsokoládé (min. 70%-os) Elkészítése:
160°C-ra előmelegített sütőben pár perc alatt megpirítom a mogyorót, a héját ledörzsölöm, durvára töröm. A cukrot karamellizálom, hozzákeverem a mogyorót. A masszát sütőpapírra borítom, szobahőmérsékletűre hűtöm. Késes robotgépben sima masszává aprítom, tálba öntöm, hűtőben addig hűtöm, míg formázható nem lesz. Diónyinál nagyobb golyókat formálok, végül megmártom őket olvasztott csokoládéban. Miután a csoki megdermedt, bonbonpapírba csomagolom őket.


1 megjegyzés:

  1. Díjaznám az egész bejegyzést, sőt még a fotókat is, de azt már nem, hogy ennyire apró betűvel írták oda a FORRÁS megjelölést. Nem szégyen az, ha betűről, betűre kimásolunk egy receptet fotóival együtt, de akkor legalább látható helyen tegyük közzé azt is, hogy honnan vettük. Ajánlanám, hogy erre a jövőben jobban oda kellene figyelni. Tisztalelkű kellemes, várakozásteli időt és Boldog Karácsonyt kívánok. A jövőben pedig egy tisztább bejegyzést.
    Egy blogger, aki nem szívesen viseli el az ilyen bejegyzéseket.

    VálaszTörlés