Egyéb érdekességek...rólam

2013. december 31., kedd

Császármorzsa rumos mazsolával és sárgabarack lekvárral...


Császármorzsa rumos mazsolával és sárgabarack lekvárral...



... laktóz-, és gluténmentesen.




... természetesen rumos mazsolával, sárgabarack lekvárral

és fahéjas, kardamomos kávéval.


... egy kis reggeli kényeztetés.





50 g mazsolát néhány órára meglangyosított rumba áztatok.

5 tojást szétválasztok, a fehérjét nagy csipet sóval habbá verem. 

A tojások sárgáját 30 g házi vaníliás nyírfacukorral / eritritollal fehéredésig keverem,

majd hozzádolgozok 1,5 dl mandula tejet vagy tejszínt, 2 ek. rumot és 100 g finomra őrölt mandulát.

A habbá vert fehérjét óvatosan a mandulás masszához forgatom 

a lecsepegtetett mazsolával együtt.

Teflon serpenyőben 1 ek. kókuszolajat hevítek 

és közepes lángon elkezdem benne sütni a tésztát.

Amikor már kezd pirulni az alja, fakanállal széttördelem 

és néha átkeverve lepirítom a császármorzsát.

A darabkák minden oldalát megpirítom, 

majd langyosan házi sárgabarack lekvárral kínálom.

A morzsa tetejét lágyan meghintem nyírfaporcukorral.

... ha valaki szereti vanília-, vagy csokipudingot is főzhet hozzá.



... ezzel a recepttel kívánok mindenkinek Boldog Új Esztendőt!




2 megjegyzés:

  1. Kedves Mézigörl!
    Működik ez mandula helyett darált dióval?Köszönöm előre is,szuperek a receptek!!

    VálaszTörlés
  2. Még nem próbáltam, nem tudom megmondani. Max., ha nem finomra darálod a diót akkor működhet. A diónak magasabb az olajtartalma azt számításba kell venni. Ki fogom majd én is próbálni. Dióliszted, ha van, az talán jobb lenne.

    VálaszTörlés