Chia magos, citromos, levendulás eperdzsem... |
... nálunk a lekvár nagy mennyiségben fogy, ezért
minden évben májustól - szeptemberig
ipari mennyiségű lekvár főzésébe kezdünk az anyukámmal.
... rengeteg az eper a kertünkben, így
ezen a hétvégén az eperbefőzés kerül sorra.
... ez a gyors chia magos változat 1-2 hétig áll el,
mivel nem tartalmaz tartósítószert.
... az eredeti receptet Zizinél találtam.
... gyors, egyszerű és nagyon finom.
... érdemes az adagot duplázni.
a bögrém 2,5 dl-es:
3 bögre epret, fél citrom levét, 1 tk. szárított
levendulavirágot 3 ek. eritritolt (más cukorpótló is jó)
nagyobb lángon elkezdek főzni. Miután felforrt,
takarék lángra kapcsolom a gázt, összetöröm az eperszemeket,
és belekeverem a chia magot. Addig főzöm a dzsemet, míg be
nem sűrűsödik. Sterilizált üvegekbe töltöm, majd miután
kihűlt, hűtőbe teszem.
... pirítós, mandulavaj, dzsem és kókusztejes kávé.
... jobban nem is indulhatott volna a szombat reggel.
Facélia... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése