Egyéb érdekességek...rólam

2014. november 23., vasárnap

Kakaós csiga projekt...






... nincs is annál jobb, mint amikor a lazulós hétvégéken kakaós 

csigát majszolhatok a reggeli kávém mellé.










... a receptet a Primus Manufaktúra fészbúk oldalán olvashatjátok.*

* annyit változtattam csak, hogy a tésztába 

2,5 dkg vaníliás por eritritolt, a kakaós töltelékbe pedig 

1 csapott tk. chai fűszerkeveréket tettem.




2014. november 22., szombat

Sonkás, sütőtökös pite...











            Ma sonkás, sütőtökös pitét sütök ebédre...


   ... a receptet megtaláljátok majd az Érzékenyek szakácskönyvében.


                 Már csak 18 nap és megjelenik! 

2014. november 13., csütörtök

2014. november 9., vasárnap

Ropogós, magvakkal teli kenyér...

Ropogós, magvakkal teli kenyér...



...  laktóz-, és gluténmentes.


... a paleoban kompromisszumos.



... édes-, és sós kenceficék kiváló alapja ez a laktató,

gyorsan elkészíthető kenyér.



1/2 bögre napraforgó mag, 1/2 bögre tökmag, 1/2 bögre lenmag, 1/2 bögre mandula (vagy törökmogyoró), 1 és 1/2 bögre gluténmentes zabpehely, 4 evőkanál útifűmaghéj, 2 evőkanál chia mag, 1,5 teáskanál parajdi só, 1 evőkanál agavé/juharszirup  vagy eritritol, 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj, kb. 1 és 1/2 bögre langyos víz

Külön tálban összekeverem a nedves és a száraz összetevőket, majd a száraz és a nedves részt kanállal alaposan összekeverem. Szilikon hasáb formába simítom a masszát, a tetejét alaposan elegyengetem. Tiszta konyharuhával leterítem, éjszakára a konyhapulton pihentetem. Másnap reggel 175°C-ra előmelegítem a sütőt. A kenyeret 20 percig a formában sütöm, majd kiveszem a formából, és további 40 percig a rácson sütöm. Akkor sült meg, ha kanállal megütögetve kongó hangot hallunk. Megvárom míg kihűl, ezután szeletelem. 



Tipp: dobozban 4-5 napig áll el.






H E L P!  

Barátosném ( dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara)
 elindult egy fotópályázaton.


Minden lájkot ( a linkre kattintva tudtok szavazni) megköszönünk! :-D


A kedvenc képem...tőle...

 
 

2014. november 8., szombat

Tárkonyos savanyú káposzta leves...

Tárkonyos savanyú káposzta leves...



... lélekmelegítő leves a téli estékre.

 

... laktóz,- glutén-, és cukormentesen.




1 fej vöröshagyma hagyma, 3 ek zsír, 1 szelet füstölt tarja, 1 ek fűszerpaprika, 50 dkg marhalábszár, kb. 50 dkg savanyú káposzta, 2 szál sárgarépa, 4 szem boróka, 2 babérlevél, 1 pici chili, 6 szem egész bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl mandulatejszín, 2 ek nyílgyökérliszt vagy tápióka keményítő, 2 kk szárított tárkony, ízlés szerint só, kis csokor friss petrezselyem

A hagymát megdinsztelem a zsíron, rászórom a felkockázott tarját, a felkarikázott sárgarépát, pár percig dinsztelem, majd meghintem a paprikával. Rádobom a felkockázott lábszárat, átpirítom, majd rászórom a kicsit apróbbra vágott káposztát, és ráöntöm a levét. Fűszerezem, felöntöm borral, és kb. 2 liter vízzel. Lassan puhára főzöm a húst. Amikor megpuhult, elkeverem a tejszínt a nyílgyökérliszttel / tápióka keményítővel, és besűrítem vele a levest, végül tárkonnyal és friss petrezselyemmel fűszerezem.
 




H E L P!  

Barátosném ( dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara)
 elindult egy fotópályázaton.


Minden lájkot ( a linkre kattintva tudtok szavazni) megköszönünk! :-D


A kedvenc képem...tőle...

2014. november 5., szerda

Off...




H E L P!  



Barátosném ( dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara)



 elindult egy fotópályázaton.


Minden lájkot ( a linkre kattintva tudtok szavazni) megköszönünk! :-D


A kedvenc képem...tőle...