Egyéb érdekességek...rólam

2013. november 17., vasárnap

Paleo mézes kalács sárgabaracklekvárral töltve...


Paleo mézes kalács sárgabaracklekvárral töltve 1.





 ... november 15 elmúlt, úgyhogy hivatalosan is hozzákezdek az ünnepi készülődéshez.

Az elmúlt hetek magazin,- és szakácskönyv lapozgatása (szerencsére) nem volt hiábavaló, 

jó néhány receptet sikerült ugyanis összegyűjtenem, melyeket 

biztosan az idei Karácsonyi menünk részévé fogok tenni.


... sok ötletet hozok majd az elkövetkezendő hetekben, úgyhogy

 készítsétek az ízlelőbimbóitokat!!!


... akkor kezdjük a - kötelező - mézeskaláccsal , paleo verzióban Tücsökbogártól.


... nem muszáj lekvárral összeragasztani. Én szeretem halmozni az élvezeteket, 

ezért 2-2 összeragasztottam a nyári baracklekvárommal.  Nem rontotta el...nagyon nem!






Paleo mézes kalács sárgabaracklekvárral töltve 2.





300 g finomra őrölt mandulát összedolgozok 20 g kókuszliszttel,

 nagy csipet Himalája sóval, 3 tk. mézes fűszerkeverékkel, 1 nagy tojással, 

1 narancs és egy citrom reszelt héjával és 3 ek. mézzel.

 Ha túl ragacsos a massza hűtőbe teszem kb. 30 percre. Kinyújtom,

 tetszőleges kiszúróval kiszaggatom. 150°C-os sütőben sütöm 8-10 percig,

 vagy amíg egy kis színt nem kap az alja. Rácson hűtöm ki a mézeseket, 

majd a cukormentes sárgabaracklekvárommal kettőt-kettőt összeragasztok. 



... az már biztos, hogy ezt a finomságot csak december 23-án fogom elkészíteni,

 mert annyira gyorsan párolog, hogy nem fog belőle az ünnepekre maradni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése